background

Monday, 27 June 2011

kami tak salah!

Sejak duduk U ni,makan kene tanggung sendiri.sabtu ahad memang la bosan. malam2 kuar la nk cari makan,maka berjalan kaki;ah kami ke desa ilmu.SITI NOOR SYAFIQAH dan NUR RAIHANAH.kami pun jalan la,dah la jauh,jalan dh la besar nk lintas.tergedek2 la kami melintas.dah sampai,nk cai kedai makan,jauh la pulak.pastu kami pun berhenti la di sebuah kedai,hehe.PIZZA HUT.masok la dgn muke mengah lintas jalan,hahaha.dah makan,balik lah.mase tu dah kol 10.15 mlm.kitrg pun balik la,masuk kolej.nk g masjid ambik telekung.sekali dah masuk,anjing ade la 3 ekor menyalak kat depan masjid.kitrg pun ape lagi,menggeletar la dlm masjid tu.aku ingat kene tido masjid dah malam tu.ade la dlm 5minit tunggu.asyik menyalak je anjing.aku rase dog ingat kitrg pencuri kot.sume lak pakai baju gelap mase tu.sampai la ade van lalu,lari la anjing tu.mase tu la kitrg lari balik kolej.mase tu piqa jalan sumpah laju,x penah nmpak!!haha.sleh gelak lagi,.MORAL of the story,kami nk kuar awal x nk balik lambat! anjing tunggu!hahaha. ilovethem.<3

Tuesday, 31 May 2011

LIFE :)




begin a new life at sarawak with her.
new peoples.
new words.
hahah.
go,SITI NUR SYAFIQAH BINTI ISMAIL.

suspicious love :)

sometimes i'm curious about you.
did you really mean about what you said to me?
did you really can feel my love to you?
but why don't you make a choice?
me or she?
why you keep telling me that you love me,although you still with her?
or you just playing with me?

and why i'm still waiting for you?
eventhough i don't know about your honest.
can you show me the truth.
even i love you,i will never let you hurt her.
and i'm thinking that i'm going to step back fom this secret relationship.

i was tired waiting.
tired of hiding.
waiting for you is painful.
but i'm going to face that i'm going to be more hurt by make a decision to leave you.
the best way for us is getting away each other.

eventhough sometime i thought i want to be the first girl who realize you about love.
who teached you about loyalty.
but it wouldn't happen.
 however if we really mean together,i hope the love is become true love from Allah.
maybe now we too young too feel that.
otherwise we had long times to think and realise about this.

there is nothing wrong if i prayed that we will meet together again someday.
wishing that you realise i'm yours. 
bye.

p/s : no experience :)
just for sharing and practice my essay.ceh!
but if people read this,they will get angy with the guy.but maybe he must have his own reason.
even actually i also mad to him.hahah
girl's feeling.

Friday, 6 May 2011

hai :)

sebelum makin malas nk update,meh nak update sikit la.
hari ini saya dah dapat P.setelah sekian lama menunggu.
PEGAWAI JPJ BEST!! siap bersembang.carikan jodoh lak tu.
sumpah aku gelak je dalam kete.
tapi gelak gelak pon naseb bek die bagi aku lulus.
kalau x,nangis aku!
 dh la keputusan U pon kuar,
memang aku terbang jauh la.
naik BELON!!
fly to SARAWAK.
UNIMAS,I'm coming.
p/s.x tahu la nk update bler lak.bye :)

Thursday, 24 March 2011

ALHAMDULILLAH :)

 sudah dijangka.nothing suprised :).ingat kan dah okay, ade lagi masalah,nak pilih course lak.adoi,nk isi borang lagi .i hope i'll choose the best and enjoyable course for me. :) DENTIST.

Monday, 14 March 2011

life is unexpected :(

Sometimes we never thought that it may happen in our life.aku ingat bahagia.tapi x sebenarnya.kalau betul la ape yang aku fikirkan berlaku,aku nak buat ape??am i ready to get through all this??am i strong enough? if so,i wll never forgive to the person who responsible for this!!! everyday,i was thinking about it.sometimes i feel guilty to mama.I didn't mean to do that.I'm really sorry.did they know that we're afraid if that happen??now,i'm not feeling good to abah.the feeling does not same.sorry abah.=(everyday i feel like wanna cry since that day.i hope you're not like what i thought.please.YA ALLAH,selamatkanlah keluarga kami dengan Engkau memberikan kesenangan dan kegembiraan kepada kami.AMIN.
Happy family portrait sketch Vector Illustration
happy family :)

Friday, 11 March 2011

QUOTE.:)


true love like a ghost.everybody heard them but only some of us can feel that.:)

Wednesday, 9 March 2011

PAYUNG KE???

     Ade gak dengar org kate kelas drive die x best.BUT kelas kami x pernah bosan!cume sakit je.sakit perut gelak.macam2 lak cter bler ade class drive.banyak bende nak cakap. :) walaupon kadang2 rase mcm x selamat je,tapi jangan risau.sebab kami ade Uncle Samat.Terima kasih pakck sebab kami x seronok blaja ngan pakcik.:)
tapi kami paling takot bler hujan!!!x tahu la mane penting?payung ke pemutar tingkap??kadang2 kami tanye masing2 nak pilih mane ekh??
    Tiba di kelas,hujan akan turun,kami memandu dengan cemas memikirkan apa yang akan berlaku?HUJAN!!tingkap masih terbuka.kereta masih berjalan.tangan dah mulai basah.tingkap masih terbuka sehingga "pakcik leh ttup tingkap x?"..pemutar tingkap diberi.tingkap ditutup separuh.kereta masih bergerak.:)hujan semakin lebat."pakcik saya nak tutup tgkp ni?"pemutar tgkp diberi sekali lagi,.Terer x?pakcik pgg stereng,aku jage minyak n ttup tgkp..hahaha.pastu jth lak pemutar tu,kene tunduk lak ambk,,fuh!!!,nsb bek x xcident,Tingkap pun berjaya dinaikkan sepenuhnya!!x lame tu rase sejuk lak,rupenye aku baru tahu kereta tu ade air-cond rupenye.Habis turn aku,'adi lak.dh hbs kelas tu,ttbe pakcik panik!
   "knp pakcik?"
   "mana pemutar tgkap tu??itu satu2nye utk kete ni,kang x blh ttup lak tgkp kete ni!"
kami pun cari lah,akhirnya jumpe(bwh seat rupenye!maka tgkp pun blh dittup.:)
          Akhirnya baru aku tahu PEMUTAR TINGKAP lagi penting!! 
Terima kasih,pakcik Samat!! pasal kete tu la,ramai dh berlesen.:)
  

NURUL 'ADILAH 
Good Luck Together!!

Tuesday, 8 March 2011

I think i need to tell you this,but how?

     Camne kite nk bagitahu kat org tu yg kite x selesa ngan care die?? adoi, pening.dah lame nk ckp tapi kesian plk,kang mane tahu x nk kawan lak.bukan la benci sbnrnye,cume x berkenan la care die.nk kate desperate tu cm ade je.knp la nk jadi diri org lain utk berkawan??lagi satu,knp lak nk tukar sleng bler msj,lagi la aku x faham!!!kalo aku x layan kang,kate sombong,bler layan lak,aku lak x suke..PENING!!macam x tahu taktik la,ni mcm serbu je,x suke la asyik nk tny bende same.cube la kwn dulu.maaf kawan,kalo cm ni teros,aku pon x pasti la aku nk tegor ko ke x???
                            

Saturday, 5 March 2011

SchOOl Time!!

           Rase macam nak patah balik je bile aku teringat pasal zaman2 sek(x de la lame sgt pon).ASRAMA?adoi.klaka kalo ingat balik.F1 baik sangat.PERATURAN KAWAN BAIK.kalo pagi2 tu,boleh kte kan "kami" yg buka lampu.(1st la mksdnye).displin dimana-mana.g toilet pon beratur.macam2 la terjadi.gelak,nangis,menyampah,bosan..sume ade la.maklum la,baru strt sek,dh berdikari.:).tapi bab nangis ni yang lame,aku nangis sampai F2 la,yg peliknye,x hbs2 air mate ni,.Fact!setitik air mata boleh mengeluarkan bakteria.x silap aku bace la.padan la aku dok asrama,aku "sihat".HAHA.tp seronok sbnrnya,dok ngan kwn2 kan?buat ikut suka la.F3 dah.dh besar sikit la ktekan?:).even penat blaja ngan main volley,tapi aku x pernah tension?knp ekh?
                                                                              SBU's
         MIND BLOCKED!sbb tu la kau naik f4 aku pon berhijrah la.mmg betol2 berhijrah:)banyak segi kot.dari tu ke ni,dari x tension teros TENSION!!haha.macam2.tapi..nseb bek la,ade gak yg ade ngan aku.Hazirah Azhar dan Nurul 'Adilah:).kwan2 baru pon best gak.tapi kalo dr golongn kami ni,lagi faham kot.:)tapi sekjap rasenye,dok situ,(bler dh kuar la).
SEPINTAR's
P/s;maaf x de sume :) yg penting,sume yang aku kenal spnjg aku sek kt SBU n SePINTAR,aku sayang.:)